İzmir’in patronları trafiğe el attı!

Kuru meyve ve tekstil alanında faaliyet gösteren Akça Holding'in patronu Rıza Akça ile inşaat devi Folkart'ın patronu Mesut Sancak, trafiğe de el attı. İzmir Trafik Vakfı'nı kuran iki patron,  ilk yardım ekibinden sağlık tesisine,  ilk yardım merkezi kurmaktan sigortaya kadar trafiğin her alanında faaliyet gösterecek. Vakıf, amaçları için işletme de şirket de kuracak.

Sinan DOĞAN /  İzmir'in önde gelen işadamlarından Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ile Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in trafik sorununa el attı. Akça ve Sancak, 50 bin lira nakit para ile İzmir Trafik Vakfı'nı kurdu.

Vakfın kuruluş amaçları arasında trafik kazalarının önlenebilmesi veya en az seviyeye indirilmesi için her türlü tedbiri almak var. Ayrıca kazaları bir an önce haber alabilmek,  olay mahalline karadan ve icap ederse havadan yeterli donanıma sahip araçlarla en çabuk biçimde ulaşıp ehliyetli ilk yardım ekibi ile kurtarma ve ilk yardımı gerçekleştirebilmek,  bu işler için gerekirse hava-kara nakliye işletmeleri,  sağlık kuruluşları tesis etmek ve işletmek, hastanelerle ilk yardım merkezleri kurmak da vakfın amaçları arasında.

ŞİRKET DE İŞLETME DE KURACAK
Vakfın diğer amaçları şöyle; Sakat kalanlara yardım için rehabilite merkezleri oluşturmak, kazaları azaltmak için her nevi eğitim çalışmaları ile propaganda faaliyetlerinde bulunmak, bu işler için gerektiğinde şirketler kurmak, Trafik hizmetlerinde çalışan görevlilere her türlü yardımda bulunmak. Trafik hizmetlerinde kullanılan araçlarla Trafik personelini her türlü riske karşı sigortalamak, bu iş için icap ederse acentelik tesis etmek, Trafik birimlerini teknik teçhizat bakımından güçlendirmek, İzmir trafiğinin daha düzenli olmasını temin edip kazaları ve kazalardan doğacak riski en aza indirecek her türlü çalışmayı yapmak, bu amaca ulaşabilmek için her türlü işletmeleri kurmak, tasarruflarda bulunmak, bu işler için İzmir halkının ve Türk Ulusunun maddi ve manevi desteğini sağlamak.

Vakfın sona ermesi halinde tüm malvarlığı Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na devredilecek.

Kaynak : EGEDE SONSÖZ  - 10 Eylül 2014 Çarşamba - 10:41