İzmir Trafik Vakfı kazalara karşı hazır

İnşaat devi Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile Akça Holding'in patronu Rıza Akça tarafından kurulan İzmir Trafik Vakfı, yakında faaliyete geçiyor.
İzmir'in önde gelen işadamlarından Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ile Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, geçen yıl 50 bin lira nakit para ile İzmir Trafik Vakfı'nı kurdu. Vakfın amaçları arasında kazaları karadan ve gerekirse havadan müdahale edip ehliyetli ilk yardım ekibi ile kurtarma ve ilk yardımı gerçekleştirebilmek, bu işler için gerekirse hava-kara nakliye işletmeleri, sağlık kuruluşları tesis etmek ve işletmek, hastanelerle ilk yardım merkezleri kurmak yer aldı.

Kazaları önlemek
Vakfın diğer amaçları, ise sakat kalanlara yardım için rehabilite merkezleri oluşturmak, kazaları azaltmak için her nevi eğitim çalışmaları başta olmak üzere tanıtım ve organizasyon çalışmalarında bulunmak, bu işler için gerektiğinde şirketler kurmak, Trafik hizmetlerinde çalışan görevlilere her türlü yardımda bulunmak olarak belirlendi. Trafik hizmetlerinde kullanılan araçlarla, trafik personelini her türlü riske karşı sigortalamak, bu iş için acentelik tesis etmek, trafik birimlerini teknik teçhizat bakımından güçlendirmek de yine vakfın hedefleri arasında gösterildi.
Düzenli trafik
İzmir trafiğinin daha düzenli olmasını temin edip kazaları ve kazalardan doğacak riski en aza indirecek her türlü çalışmayı yapmak, bu amaca ulaşabilmek için her türlü işletmeleri kurmak, tasarruflarda bulunmak, bu işler için İzmirlilerin maddi ve manevi desteğini sağlamak da Vakfın öncelikleri arasında yer aldı. Bu kapsamda ise İzmir Trafik Vakfı'na ait çekiciler için kentin değişik bölgelerinde hazırlanan otoparklar da son aşamaya geldi. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Vakfın 7 çekiciyle hizmet vereceğini belirterek "Tam donanımlı çekiciler görev yapacak. İzmir'in iki duayen işadamının katkı ve destekleri ile kurulan Vakıfın kentte önemli projelere imza atacağına eminiz" dedi.
FATİH ŞENDİL

Hatalı park cezaları trafik eğitimine destek olacak
Hatalı park eden araçların çekilmesinden elde edilen gelir trafik eğitimin yanı sıra emniyet ve trafik hizmetlerinin geliştirilmesinde kullanılacak.

Her geçen gün içinden çıkılmaz hal alan İzmir trafiğinin en büyük sorunlarından biri olan hatalı park eden araçların çekilmesinden elde edilecek gelir trafik bilincini arttırıcı eğitimlerde kullanılacak. Trafik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça öncülüğünde kurulan İzmir Trafik Vakfı, hatalı araçların çekilebilmesi için UKOME’den yetki aldı.

Araç başına 85 lira
UKOME tarafından verilen yetkilendirme kapsamında bundan böyle yasak yere bırakılan ya da hatalı park edilen araçlar polis ya da belediye çekicileri tarafından değil, İzmir Trafik Vakfı’nın çekicileri tarafından çekilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilendirme çerçevesinde elinde bulunan çekicileri vakfa devretti. Son aşamaya gelen hazırlıklar tamamlandığında hatalı park eden ya da trafik akışını engelleyen araçlar İzmir Trafik Vakfı’na ait çekiciler tarafından Kahramanlar’da bulunan kapalı otoparka çekilecek. Vakıf, otoparka çektiği araç başına UKOME’nin belirlediği 85 TL’lik ücreti tahsil edecek. Vakıf önümüzdeki dönemde kaza yerlerine giden özel çekicilerin koordinasyonunu da sağlayacak.

Sosyal sorumluluk
İzmir Trafik Vakfı’nı sosyal sorumluluk bilinci ile kurduklarını ifade eden Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak vakfın kuruluş aşamasında kendilerine büyük destek veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’ya  teşekkür ettiklerini söyledi. Sancak “Faaliyetlerden elde edilen gelir Emniyet Müdürlüğünün araç gereç ihtiyaçları için ve trafik hizmetlerinin geliştirilmesinde kullanılacak. Öncelikli hedefimiz gençlerin trafik konusunda bilinçlendirilmesi. Bunun için de İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürütüp okullarda eğitimler vereceğiz. Eğitim çalışmalarının yanı sıra ileriki dönemlerde meydana gelen kazalara her ne şartta olursa olsun en kısa sürede ulaşmak, kazalarda sakat kalanlar için rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi amaçlarımız var. Bu hedeflere ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu

Kaynak : Yeni Asır Kent Haberleri